Van Oers United B.V. gaat bouwen op Nieuw Prinsenland

24 juli 2017

Midden in haar teeltgebied van sperziebonen en spruiten heeft Van Oers United een bouwkavel gekocht op het bedrijventerrein Agro & Food Cluster Nieuw Prinsenland. Het nieuwe pand heeft 13.700 meter productieruimte, zal medio Q3 van 2018 in gebruik genomen worden en wordt volgens de hoogste duurzaamheidsnormen gebouwd.

Van Oers United B.V., sinds 2015 onderdeel van de Franse coöperatie Agrial, zal op deze locatie een nieuw bedrijfspand bouwen, waar het haar sperziebonen en spruiten activiteiten zal gaan concentreren. Het nieuwe pand heeft 13.700 meter productieruimte en zal medio het derde kwartaal van 2018 in gebruik genomen worden. De hoofdvesting blijft gevestigd op het groente en fruit handelscentrum in Ridderkerk.
Met het realiseren van deze nieuwe productiesite creëert Van Oers United mogelijkheden om haar groeiambities te kunnen verwezenlijken. De productieprocessen kunnen efficiënter worden ingericht. Het nieuwe pand zal volgens de hoogste duurzaamheidsnormen worden gebouwd. Doelstelling is om het Breeam certificaat op het niveau Outstanding te behalen.
Ondernemen met oog voor de natuur en de maatschappij is een belangrijk element in de bedrijfsfilosofie van Van Oers United. De Breeam standaard stimuleert niet alleen een energie efficiënt gebouw, maar heeft ook oog voor het welzijn van de werknemer en de omgeving.
Van  Oers United heeft bewust gekozen voor de locatie in het Agro & Food cluster Nieuw Prinsenland. Dit bedrijventerrein in Dinteloord (gemeente Steenbergen) heeft een prima ontsluiting naar de havens van Rotterdam en Antwerpen via de snelweg A4. Het Food & Agro cluster biedt mogelijkheden voor samenwerking en een netwerk op het gebied van duurzaam ondernemen. De samenwerking met bedrijven zal gezocht worden op het gebied van: hergebruik van water, composteren van afval, combineren van transporten en het verduurzamen van reststromen.
De nieuwe locatie geeft Van Oers United de mogelijkheid om iedere dag haar mission statement ‘Delivering Excellent Produce’ te blijven waarmaken!
Bijlage foto: van links naar rechts: Paul Hagens, Manager Terreinontwikkeling, Suikerunie; Bert van der Beek, Projectleider nieuwbouw, VOU; Co Konings, Operationeel Directeur, VOU; Petra Lepolder, wethouder gemeente Steenbergen; Paul Mesters, CEO Suikerunie. De foto is genomen in de bestuurskamer van het historische kantoorgebouw van de Coöperatieve Suikerfabriek.

Terug naar nieuwsoverzicht